Punasipuli-hunajapikkelssi
Portioner
Ohje
- 4 punasipulia
- 1 ruukku(a) ruohosipulia
- 2 dl vettä
- 0.75 dl omenaviinietikkaa
- 0.5 dl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 0.5 tl sinapinsiemeniä
- 2 laakerinlehteä
- Leikkaa kuoritut punasipulit lohkoiksi. Mittaa liemiaineet kattilaan ja kiehauta.
- Lisää punasipulilohkot ja kiehauta. Jäähdytä.
- Siirrä ainekset lasipurkkiin tai kulhoon kerroksittain ruohosipulin kanssa. Peitä kannella tai kelmulla. Anna maustua jääkaapissa muutamia päiviä.
- Tarjoa pikkelssi liharuokien kanssa tai käytä salaateissa tai esimerkiksi paahtopaistivoileivillä.
Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Säilöntäohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti