Punakaali-herkkusienisalaatti
Portioner
Ohje
- 1 l suikaloitua punakaalia
- 3 omenaa
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1 dl säilöttyä kurpitsaa tai hillosipulia
- 1 dl hasselpähkinärouhetta
- 200 g herkkusieniä
- 1 dl öljyä
- 0.5 dl punaviinietikkaa
- 2 rkl sokeria tai siirappia
- 2 tl sinappia
- ripaus suolaa
- 0.25 tl mustapippuria
- Suikaloi punakaali esim. juustohöylällä tai monitoimikoneen viipalointiterällä. Raasta omena karkealla terällä. Jos käytät hillosipulia, leikkaa se rouhemaiseksi.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja lisää salaattiaineiden joukkoon. Anna maustua viileässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja lisää salaatin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Kaalit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vegetaariset ohjeet