Sök efter recept

Punakaali-herkkusienisalaatti

Portioner
Ohje
  • 1 l suikaloitua punakaalia
  • 3 omenaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 dl säilöttyä kurpitsaa tai hillosipulia
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta
  • 200 g herkkusieniä
Kastike
  • 1 dl öljyä
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria tai siirappia
  • 2 tl sinappia
  • ripaus suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria
  • Suikaloi punakaali esim. juustohöylällä tai monitoimikoneen viipalointiterällä. Raasta omena karkealla terällä. Jos käytät hillosipulia, leikkaa se rouhemaiseksi.
  • Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja lisää salaattiaineiden joukkoon. Anna maustua viileässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja lisää salaatin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Kaalit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vegetaariset ohjeet