Punajuurikukko
Portioner
Ohje
- 0.2 kg rypsiöljy
- 4 kg punajuuri, lohko, tuore
- 1.5 kg porkkana, lohko, tuore
- 0.8 kg lanttu, lohko, tuore
- 0.8 kg sipuli, lohko, tuore
- 0.003 kg salvia, kuivattu
- 0.004 kg meirami, kuivattu
- 0.015 kg mustapippuri, rouhe
- 0.07 kg yrttisuola
- 0.2 kg siirappi
- 2 kg riisi-ruisseos, kypsä
- 1.3 kg tuorejuusto, maustamaton, 13 %
- 5 kg ruisperunataikinalevy
- 0.05 kg kananmuna
- 0.005 kg seesamsiemen, kuorellinen
Kuumenna öljy padassa. Lisää punajuuret, porkkanat, lantut ja sipulit. Kypsennä hetki.
Lisää mausteet ja siirappi.
Lisää riisi-ruisseos ja tuorejuusto ja kuumenna hetki.
Annostele kasvis-riisiseos voideltuihin GN-vuokiin.
Nosta taikinalevyt (2 kpl / vuoka) massan päälle, nipistä saumat kiinni.
Voitele pinta kananmunalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Pistele taikina ja paista 175 asteessa 35-45 minuuttia.
Vinkki: Lisäkkeenä voi tarjota etikkakurkkuja.
Luokka: