Punaherukkapiirakka
Portioner
Ohje
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 1.5 tl vaniljasokeria
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 1 dl omenamehua
- 5 dl punaherukoita
- 2 rkl sokeria
- öljytilkka tai margariinia vuoan voiteluun
- Sekoita munat ja sokeri kevyesti vatkaten. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kuiva-aineet muna-sokeriseokseen vuorotellen öljyn ja omenamehun kanssa.
- Sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele halkaisijaltaan noin 26-senttinen piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Sekoita punaherukoihin sokeria ja ripottele marjat piirakkataikinan päälle.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Voit tarjota lisäksi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: