Sök efter recept

Punaherukkapiirakka

Portioner
Ohje
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 1.5 tl vaniljasokeria
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 1 dl omenamehua
  • 5 dl punaherukoita
  • 2 rkl sokeria
  • öljytilkka tai margariinia vuoan voiteluun
  • Sekoita munat ja sokeri kevyesti vatkaten. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kuiva-aineet muna-sokeriseokseen vuorotellen öljyn ja omenamehun kanssa.
  • Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Voitele halkaisijaltaan noin 26-senttinen piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan.
  • Sekoita punaherukoihin sokeria ja ripottele marjat piirakkataikinan päälle.
  • Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  • Voit tarjota lisäksi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat