Portobellopihvejä ja punasipulihilloketta
Portioner
Ohje
- 4 kpl portobellosientä (isoja herkkusieniä)
- 0.5 kpl sitruunan mehu
- 2 rkl öljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 2 kpl isoa punasipulia
- 1 dl balsamietikkaa
- 0.75 dl fariini- tai vaaleaa muscovadosokeria
- 0.5 tl suolaa
- 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
- Irrota sienistä jalat ja nosta lakit uunipellille. Voitele sienet sitruunamehun ja öljyn seoksella ja mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
- Kuori ja hienonna punasipulit. Pane kaikki hillokkeen ainekset kattilaan ja keitä noin 5 minuutin ajan, kunnes neste on haihtunut.
- Jaa hilloke sienien päälle ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes sienet ovat lämmenneet.
- Koristele tuoreella timjamilla ja tarjoa iltapalana leivän kanssa tai liharuona lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Sienet, Sipulit, Välipalat, pienet syötävät, Vegetaariset ohjeet