Porkkanaohukaiset
Portioner
Ohje
- 3 kpl munaa
- 5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 1 dl korppujauhoja
- 0.75 dl vehnäjauhoja
- 2 dl maitoa
- 0.75 tl suolaa
- ripaus muskottipähkinää
- 0.25 tl sokeria
- ripaus valkopippuria
- paistamiseen öljyä, margariinia tai voita
- tarjoiluun puolukka- tai omenasosetta
- Erota keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaisten joukkoon kaikki muut aineet valkuaisia lukuun ottamatta. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä muihin raaka-aineisiin. Paista taikinasta rasvatulla pannulla kullankeltaisia ohukaisia.
- Tarjoa puolukka- tai omenasoseen kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät