Sök efter recept

Porkkana-taatelikakku

Portioner
Ohje
  • noin 2 litran kakkuvuoka
  • 250 g karkeaa porkkanaraastetta
  • 225 g kivettömiä taateleita
  • 3 dl vettä
  • 200 g margariinia tai voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl kanelia
  • Paloittele taatelit. Keitä vedessä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja anna kiehua vielä 5 – 10 minuuttia, kunnes seos on sosemaista ja kiinteää, mutta porkkanaraaste erottuu vielä joukosta. Anna seoksen jäähtyä.
  • Vatkaa pehmeä rasva ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
  • Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä porkkana-taatelisose. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
  • Kaada taikina suureen, voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Jätä kohoamistilaa noin 2 cm. Jos kotona ei ole tarpeeksi suurta kakkuvuokaa, paista osa taikinasta muffineiksi (6 muffinin paistoaika on noin 20 minuuttia).
  • Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 65 – 70 minuuttia. Peitä pinta foliolla, jos se ruskistuu liikaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset