Porkkana-taatelikakku
Portioner
Ohje
- noin 2 litran kakkuvuoka
- 250 g karkeaa porkkanaraastetta
- 225 g kivettömiä taateleita
- 3 dl vettä
- 200 g margariinia tai voita
- 2 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 2 tl kanelia
- Paloittele taatelit. Keitä vedessä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja anna kiehua vielä 5 – 10 minuuttia, kunnes seos on sosemaista ja kiinteää, mutta porkkanaraaste erottuu vielä joukosta. Anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa pehmeä rasva ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
- Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä porkkana-taatelisose. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
- Kaada taikina suureen, voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Jätä kohoamistilaa noin 2 cm. Jos kotona ei ole tarpeeksi suurta kakkuvuokaa, paista osa taikinasta muffineiksi (6 muffinin paistoaika on noin 20 minuuttia).
- Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 65 – 70 minuuttia. Peitä pinta foliolla, jos se ruskistuu liikaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset