Sök efter recept

Porkkana-palsternakkaterriini

Porkkana-palsternakkaterriini
Portioner
Ohje
  • 8 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • vettä, (appelsiinimehua), suolaa
  • tilkka rypsiöljyä
  • 2 dl kevytranskankermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0.25 tl kardemummaa
  • 0.5 tl maustepippuria
  • 1 ruukku(a) tuoretta rakuunaa
  • 150 g kevytjuustoraastetta
  • tuoreita yrtinoksia
  • Kuori juurekset ja leikkaa terävällä veitsellä tai vihannesleikkurilla pitkittäin noin puolen senttimetrin viipaleiksi.
  • Keitä juureksia eri kattiloissa suolalla maustetussa vedessä 10 minuutin ajan. Porkkanaviipaleiden keitinveteen voit lisätä puolet appelsiinimehua. Se antaa hyvää väriä ja makua.
  • Vuoraa pitkänomainen leipävuoka leivinpaperilla kauttaaltaan. Voitele kevyesti öljyllä.
  • Mausta ranskankerma suolalla, pippurilla, kardemummalla ja maustepippurilla.
  • Jätä kauneimmat rakuunan oksat koristeiksi ja hienonna loput oksat veitsellä.
  • Lado kerros porkkanaviipaleita vuoan pohjalle, lisää ranskankermaseosta ja hienonnettua rakuunaa sekä juustoraastetta. Käytä seuraavaan kerrokseen palsternakkaviipaleita. Jatka vuoan täyttämistä kerroksittain, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jätä päällimmäiseksi juureksia. Voitele pinta kevyesti öljyllä.
  • Paista terriiniä 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.
  • Siirrä terriini vuoassaan jäähtymään. Pinnalle voit mielellään asettaa kevyen painon, esimerkiksi avaamattoman maitotölkin pitkittäin.
  • Kumoa terriini vuoasta ja poista leivinpaperi. Viipaloi terävällä veitsellä ja tarjoa esimerkiksi kalkkunan lisäkkeenä tai alkupalana. Koristele tuoreilla yrtinoksilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet