Porkkana-linssisoppa ja horiatikisattumat
Portioner
Ohje
- 0.2 kg rypsiöljy
- 3 kg porkkana, suikale (4 mm), tuore
- 1.5 kg fenkoli, suikale (4 mm), tuore
- 1 kg purjosipuli, viipale, tuore
- 0.006 kg kardemumma
- 0.01 kg timjami, kuivattu
- 5 kg vesi
- 5 kg tomaattimehu
- 0.16 kg kasvisliemijauhe, vähäsuolainen, l
- 0.6 kg linssi, punainen
- 0.3 kg appelsiinimehutiiviste
- 0.023 kg suola
- 0.005 kg persilja, pilkottu, tuore
- 1.5 kg tomaatti, lohko, tuore
- 0.8 kg salaattijuusto, kuutio, suolavedessä, 10 %
- 0.3 kg oliivi, vihreä, viipale
Kuumenna öljy kattilassa, lisää kasvikset ja mausteet. Kuullota kasviksia hetki.
Lisää vesi, mehu ja kasvisliemijauhe. Lisää kylmässä vedessä huuhdellut linssit ja kypsennä noin 20 minuuttia.
Mausta keitto appelsiinimehulla ja suolalla.
Ripottele valmiin keiton pinnalle persiljaa.
Horiatikisattumat:
Lohko tomaatit.
Huuhtele fetajuusto kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita tomaatit, juusto ja oliivit.
Tarjoa lisäkkeenä keittoannoksen päällä tai erikseen.
Luokka: