Pirteä marjapiirakka
Portioner
Ohje
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g huoneenlämpöistä margariinia
- 1.5 dl sokeria
- 3 munaa
- 2 dl punaherukoita
- 1 dl sokeria
- 3 omenaa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteen lämpötilaan.
- Mittaa jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita.
- Vatkaa toisessa kulhossa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen seosta samalla voimakkaasti sekoittaen.
- Sekoita joukkoon kuiva-aineseos ja levitä taikina margariinilla voidellulla leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan (20 X 30 senttiä).
- Mittaa kattilaan punaherukat, sokeri ja tilkka vettä. Kuumenna seosta kunnes se kiehahtaa ja sokeri sulaa.
- Kuori ja viipaloi omenat ja lado ne taikinapohjalle. Jaa päälle punaherukat ja niiden makea liemi.
- Paista piirakka kypsäksi (noin 30 minuuttia) uunin keskitasossa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: