Pinaattinen kalalasagne
Portioner
Ohje
- 2 rkl margariinia
- 0.75 dl vehnäjauhoja
- 7 dl maitoa
- 0.75 tl suolaa
- 1.5 dl kevytjuustoraastetta
- 400 g tomaattimurskaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku(a) basilikaa
- 0.5 tl suolaa
- 2 ruukku(a) pinaattia
- 1 dl valkoviiniä tai kalalientä
- nokare margariinia vuoan voiteluun
- 250 g lasagnelevyjä
- 200 g kylmäsavustettua, siivutettua lohta tai hiukan reilummin tuoretta kalafileetä (lohi, kuha)
- 1 dl kevytjuustoraastetta
- Sulata margariini paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
- Lisää maito vähitellen koko ajan huolella sekoittaen. Keitä kastiketta keskilämmöllä, kunnes se sakenee.
- Ota kattila pois kuumalta liedeltä, mausta suolalla ja sulata joukkoon juustoraaste. Älä enää tässä vaiheessa keitä kastiketta, ettei se juoksetu.
- Lisää tomaattimurskan joukkoon hienonnetut valkosipulin kynnet, suikaloidut basilikan lehdet ja suola. Kiehauta.
- Huuhtele ja hienonna pinaatinlehdet. Kiehauta niitä hetki valkoviinissä tai kalaliemessä.
- Kokoa lasagne. Laita voidellun, suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle puolet juustokastikkeesta. Lado päälle kolmannes lasagnelevyistä. Asettele päälle puolet lohisiivuista ja pinaattikastike.
- Lado päälle toinen kolmannes lasagnelevyistä, loput kalasiivut ja tomaattikastike, sitten loput pastalevyt ja juustokastike.
- Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä uunin keskiosassa 200 asteen lämpötilassa 40 minuuttia.
- Anna lasagnen vetäytyä ja jäähtyä hiukan ennen tarjoamista.
- Tarjoa lisäksi raikasta salaattia, moniviljapatonkia ja raikasta vettä tai valkoviiniä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti