Sök efter recept

Pinaattinen kalalasagne

Portioner
Ohje
  • 2 rkl margariinia
  • 0.75 dl vehnäjauhoja
  • 7 dl maitoa
  • 0.75 tl suolaa
  • 1.5 dl kevytjuustoraastetta
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku(a) basilikaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 ruukku(a) pinaattia
  • 1 dl valkoviiniä tai kalalientä
  • nokare margariinia vuoan voiteluun
  • 250 g lasagnelevyjä
  • 200 g kylmäsavustettua, siivutettua lohta tai hiukan reilummin tuoretta kalafileetä (lohi, kuha)
  • 1 dl kevytjuustoraastetta
  • Sulata margariini paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  • Lisää maito vähitellen koko ajan huolella sekoittaen. Keitä kastiketta keskilämmöllä, kunnes se sakenee.
  • Ota kattila pois kuumalta liedeltä, mausta suolalla ja sulata joukkoon juustoraaste. Älä enää tässä vaiheessa keitä kastiketta, ettei se juoksetu.
  • Lisää tomaattimurskan joukkoon hienonnetut valkosipulin kynnet, suikaloidut basilikan lehdet ja suola. Kiehauta.
  • Huuhtele ja hienonna pinaatinlehdet. Kiehauta niitä hetki valkoviinissä tai kalaliemessä.
  • Kokoa lasagne. Laita voidellun, suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle puolet juustokastikkeesta. Lado päälle kolmannes lasagnelevyistä. Asettele päälle puolet lohisiivuista ja pinaattikastike.
  • Lado päälle toinen kolmannes lasagnelevyistä, loput kalasiivut ja tomaattikastike, sitten loput pastalevyt ja juustokastike.
  • Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä uunin keskiosassa 200 asteen lämpötilassa 40 minuuttia.
  • Anna lasagnen vetäytyä ja jäähtyä hiukan ennen tarjoamista.
  • Tarjoa lisäksi raikasta salaattia, moniviljapatonkia ja raikasta vettä tai valkoviiniä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti