Sök efter recept

Pestolla maustettu kaalipata

Portioner
Ohje
  • 700 g valkokaalia
  • 2 sipulia
  • 1 purjo(a)
  • 2 omenaa
  • 2 rkl valmista pestokastiketta
  • ripaus suolaa
  • (vettä)
  • (200-300 g mausteisia makkaroita tai marinoituja broileri- tai possunlihasuikaleita)
  • Paloittele kasvikset. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
  • Hauduta kasviksia padassa miedolla lämmöllä kannen alla silloin tällöin sekoittaen noin 20 minuuttia.
  • Lisää joukkoon pestokastike ja suola sekä tarvittaessa tilkka vettä. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia.
  • Jos haluat, lisää ennen tarjoilua joukkoon paistetut makkara-, broileri- tai possunlihasuikaleet. Anna ruoan kuumentua.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pestokastiketta ja vettä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit