Pestolla maustettu kaalipata
Portioner
Ohje
- 700 g valkokaalia
- 2 sipulia
- 1 purjo(a)
- 2 omenaa
- 2 rkl valmista pestokastiketta
- ripaus suolaa
- (vettä)
- (200-300 g mausteisia makkaroita tai marinoituja broileri- tai possunlihasuikaleita)
- Paloittele kasvikset. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
- Hauduta kasviksia padassa miedolla lämmöllä kannen alla silloin tällöin sekoittaen noin 20 minuuttia.
- Lisää joukkoon pestokastike ja suola sekä tarvittaessa tilkka vettä. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia.
- Jos haluat, lisää ennen tarjoilua joukkoon paistetut makkara-, broileri- tai possunlihasuikaleet. Anna ruoan kuumentua.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pestokastiketta ja vettä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit