Sök efter recept

Perunaviipalesalaatti ja paahdettua meetvurstia

Portioner
Ohje
  • 6 perunaa (punaisen väritunnisteen jauhoinen lajike)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g meetvurstia
Kastike
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • timjamia
  • basilikaa
  • 1 rkl (roseepippuria)
Lisäksi
  • 1 (puna)sipuli
  • rucolaa / tah tsaita
  • Pese perunat hyvin ja leikkaa noin 0,5 – 1 cm:n viipaleiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kypsennä perunaviipaleita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  • Hienonna meetvursti ja ripottele perunoiden päälle, kun perunat ovat olleet uunissa noin 10 minuuttia.
  • Jatka uunissa paistamista, kunnes perunat ovat kypsiä ja meetvursti on paahtunut rapeaksi. Siirrä meetvursti-perunat tarjoiluvadille.
  • Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Käytä joko kuivattuja tai tuoreita yrttejä (1 – 2 tl kuivattuja, 1 – 2 rkl tuoretta).
  • Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  • Levitä sipuliviipaleet ja rucola meetvursti-perunoiden päälle.
  • Kaada päälle kastike ja sekoita varovasti nostellen. Tarjoa lämpimänä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti