Perunaviipalesalaatti ja paahdettua meetvurstia
Portioner
Ohje
- 6 perunaa (punaisen väritunnisteen jauhoinen lajike)
- suolaa
- mustapippuria
- 100 g meetvurstia
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl viinietikkaa
- timjamia
- basilikaa
- 1 rkl (roseepippuria)
- 1 (puna)sipuli
- rucolaa / tah tsaita
- Pese perunat hyvin ja leikkaa noin 0,5 – 1 cm:n viipaleiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kypsennä perunaviipaleita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Hienonna meetvursti ja ripottele perunoiden päälle, kun perunat ovat olleet uunissa noin 10 minuuttia.
- Jatka uunissa paistamista, kunnes perunat ovat kypsiä ja meetvursti on paahtunut rapeaksi. Siirrä meetvursti-perunat tarjoiluvadille.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Käytä joko kuivattuja tai tuoreita yrttejä (1 – 2 tl kuivattuja, 1 – 2 rkl tuoretta).
- Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä sipuliviipaleet ja rucola meetvursti-perunoiden päälle.
- Kaada päälle kastike ja sekoita varovasti nostellen. Tarjoa lämpimänä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti