Perunapannu röstin tapaan
Portioner
Ohje
- 6 suurehkoa perunaa (esim. Matilda, Sabina tai Van Gogh)
- 1 sipuli(a)
- 1 tl suolaa
- muutama kierros valko- tai mustapippuria myllystä
- pinnalle hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia
- Raasta kuoritut perunat karkealla terällä. Hienonna sipuli. Yhdistä ainekset keskenään.
- Kypsennä peruna-sipuliseosta pannulla tilkassa öljyä koko ajan sekoittaen viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita mausteet tasaisesti seokseen.
- Painele tämän jälkeen seosta lastalla, jolloin se paistuu yhtenäiseksi. Anna röstin kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla viitisen minuuttia. Käännä rösti kokonaisena kannen tai lautasen avulla tai paloittele lastalla neljään osaan ja käännä osa kerrallaan.
- Paista vielä toinenkin puoli myös kannen alla ja noin viiden minuutin ajan.
- Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia ja tarjoa heti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Pannulla paistetut ruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vegetaariset ohjeet