Sök efter recept

Peruna-sipulisosekeitto

Portioner
Ohje
  • 2 pientä sipulia
  • 5 keskikokoista perunaa
  • 1 purjon vihreä osa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • mustapippuria
  • 0.5 tl paprikajauhetta
  • tuoretta basilikaa
  • Kuori ja hienonna sipulit. Kuori perunat ja viipaloi perunat. Pese halkaistu purjo ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuumenna öljytilkka kattilassa. Kuullota sipuli kullankeltaiseksi. Lisää perunaviipaleet ja kääntele niitä muutaman minuutin ajan sipulien kanssa.
  • Lisää neste ja purjoviipaleet. Anna keiton kiehua kannen alla, kunnes perunat alkavat hajota. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  • Mausta pippurilla, paprikajauheella ja basilikalla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Vegetaariset ohjeet