Peruna-sipulisosekeitto
Portioner
Ohje
- 2 pientä sipulia
- 5 keskikokoista perunaa
- 1 purjon vihreä osa
- 2 rkl öljyä
- 1 l kasvislientä
- mustapippuria
- 0.5 tl paprikajauhetta
- tuoretta basilikaa
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori perunat ja viipaloi perunat. Pese halkaistu purjo ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna öljytilkka kattilassa. Kuullota sipuli kullankeltaiseksi. Lisää perunaviipaleet ja kääntele niitä muutaman minuutin ajan sipulien kanssa.
- Lisää neste ja purjoviipaleet. Anna keiton kiehua kannen alla, kunnes perunat alkavat hajota. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Mausta pippurilla, paprikajauheella ja basilikalla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Keitot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Vegetaariset ohjeet