Peruna-sienikakut
Portioner
Ohje
- 500 g perunoita
- 2 rkl margariinia
- 100 g siitakesieniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 muna
- suolaa
- pippuria
- 1 ruukku(a) ruohosipulia
- pinnalle vehnäjauhoja ja suolaa
- paistamiseen margariinia tai voi-öljyseosta
- Kuori ja lohko perunat. Keitä perunoita noin 10 minuuttia, eli kunnes ne ovat kypsiä, ja valuta keitinvesi pois. Soseuta perunat ja siirrä jäähtymään.
- Hienonna sienet ja valkosipulinkynnet. Kuullota kuumalla pannulla vähäisessä rasvassa.
- Vatkaa muna kulhossa ja lisää joukkoon muut aineet.
- Jaa seos kahdeksaan osaan ja muotoile litteiksi kakuiksi. Pyöritä perunakakkuset vehnäjauhoissa, jotka on maustettu suolalla.
- Paista peruna-sienikakut kullanruskeiksi, noin viisi minuuttia puoleltaan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Pannulla paistetut ruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sienet