Peruna-sellerikeitto
Portioner
Ohje
- 6 perunaa
- 2 sipulia
- 50 g juuriselleriä
- 50 g palsternakkaa
- 1.25 l kasvislientä
- 2 valko- tai mustapippuria
- muutamia persiljanoksia
- ripaus timjamia
- 1 keltuainen
- 1 dl kermaa
- Kuori ja pilko perunat ja kasvikset kattilaan.
- Kaada päälle kasvisliemi, lisää pippurit ja persiljan varret.
- Keitä kasviksia miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes ne ovat pehmeitä. Poimi pois pippurit ja persiljan varret.
- Soseuta sauvasekoittimella, kunnes keitto on tasaista ja hienojakoista. Mausta keittoa vielä tarvittaessa.
- Vatkaa keltuainen ja kerma sekaisin keittokulhossa ja kaada kuuma keitto koko ajan vatkaten kulhoon. Hienonna persiljan lehdet keiton pinnalle.
Vihje:
Tarjoa keiton kanssa juustovoileipiä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit