Sök efter recept

Peruna-sellerikeitto

Portioner
Ohje
  • 6 perunaa
  • 2 sipulia
  • 50 g juuriselleriä
  • 50 g palsternakkaa
  • 1.25 l kasvislientä
  • 2 valko- tai mustapippuria
  • muutamia persiljanoksia
  • ripaus timjamia
  • 1 keltuainen
  • 1 dl kermaa
  • Kuori ja pilko perunat ja kasvikset kattilaan.
  • Kaada päälle kasvisliemi, lisää pippurit ja persiljan varret.
  • Keitä kasviksia miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes ne ovat pehmeitä. Poimi pois pippurit ja persiljan varret.
  • Soseuta sauvasekoittimella, kunnes keitto on tasaista ja hienojakoista. Mausta keittoa vielä tarvittaessa.
  • Vatkaa keltuainen ja kerma sekaisin keittokulhossa ja kaada kuuma keitto koko ajan vatkaten kulhoon. Hienonna persiljan lehdet keiton pinnalle.

Vihje:
Tarjoa keiton kanssa juustovoileipiä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit