Peruna-porkkanasosekeitto
Portioner
Ohje
- 4 isoa jauhoista perunaa (punainen tunniste)
- 3 porkkanaa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 l vettä
- 1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
- 10 viherpippuria
- raejuustoa
- Kuori, huuhtele ja paloittele perunat, porkkanat ja sipulit.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutio tai kasvisfondia sekä kädessä murskatut viherpippurit, pilkotut kasvikset ja valkosipulinkynnet.
- Keitä ainekset täysin kypsiksi. Soseuta sauvasekoittimen avulla.
- Kuumenna keitto kiehuvaksi, tarkista maku ja lisää tarvittaessa viherpippuria.
- Tarjoa keiton kanssa raejuustoa ja ruisleipää.
Vinkki: Keitosta saa täyteläisemmän lisäämällä soseutettuun keittoon (kevyt)tuorejuustoa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit