Sök efter recept

Peruna-paprikarulla

Peruna-paprikarulla
Portioner
Ohje
  • 6 kpl isoa, jauhoista perunaa
  • 2 kpl munaa
  • 0.5 tl suolaa
  • mustapippuria
Täyte
  • 1 kpl pieni punasipuli
  • 0.5 kpl punaista paprikaa
  • 15 kpl basilikanlehteä
  • muutama oliivi
  • 100 g fetajuustoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • Kuori perunat ja raasta hienoksi raasteeksi. Sekoita perunaraaste, munat, suola ja pippuri.
  • Kaada seos voidellun leivinpaperin päälle. Levitä perunaraaste ohueksi, noin 35 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
  • Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 – 25 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna paprika, basilika ja oliivit. Murenna feta. Yhdistä kaikki täytteen aineet tuorejuustoon.
  • Levitä täyte perunalevyn päälle ja kääri levy rullalle. Tarjoile liha- tai kalaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan salaatin kanssa.

Vinkki:
Käärön voi myös valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa kelmuun tai folioon käärittynä, jolloin se vetäytyy kauniisti muotoonsa, tiiviiksi rullaksi. Lämmitä ennen tarjoilua 225-asteisessa uunissa 5 – 10 minuuttia niin, että käärön pinta saa kauniin värin.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät