Peruna-paprikarulla
Portioner
Ohje
- 6 kpl isoa, jauhoista perunaa
- 2 kpl munaa
- 0.5 tl suolaa
- mustapippuria
- 1 kpl pieni punasipuli
- 0.5 kpl punaista paprikaa
- 15 kpl basilikanlehteä
- muutama oliivi
- 100 g fetajuustoa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- Kuori perunat ja raasta hienoksi raasteeksi. Sekoita perunaraaste, munat, suola ja pippuri.
- Kaada seos voidellun leivinpaperin päälle. Levitä perunaraaste ohueksi, noin 35 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
- Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 – 25 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
- Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna paprika, basilika ja oliivit. Murenna feta. Yhdistä kaikki täytteen aineet tuorejuustoon.
- Levitä täyte perunalevyn päälle ja kääri levy rullalle. Tarjoile liha- tai kalaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan salaatin kanssa.
Vinkki:
Käärön voi myös valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa kelmuun tai folioon käärittynä, jolloin se vetäytyy kauniisti muotoonsa, tiiviiksi rullaksi. Lämmitä ennen tarjoilua 225-asteisessa uunissa 5 – 10 minuuttia niin, että käärön pinta saa kauniin värin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät