Peruna-lohilaatikko
Portioner
Ohje
- 1 kg perunoita
- 1 sipuli
- suolaa
- pippuria
- 1 ruukku(a) tilliä
- 400 g kirjolohifileetä
- 6 dl maitoa
- 2 munaa
- Kuori ja leikkaa perunat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Poista kirjolohesta ruodot ja leikkaa fileestä ohuita viipaleita nahkaa vasten. Hienonna tilli. Vatkaa munat kevyesti maidon joukkoon.
- Voitele laakea, uuninkestävä vuoka. Lado pohjalle puolet perunoista ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle puolet munamaidosta. Lisää lohiviipaleet limittäin ja mausta nekin suolalla ja pippurilla. Lisää tilli tasaisena kerroksena sekä loput perunaviipaleet ja munamaito.
- Kypsennä peruna-lohilaatikkoa 200-asteisessa uunissa tunnin ajan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat