Sök efter recept

Peruna-kikhernecurry

Peruna-kikhernecurry
Portioner
Ohje
  • 500 g perunoita
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • (pala tuoretta chiliä)
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl korianteria
  • 0.5 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl kurkumaa
  • 4 dl keitettyjä kikherneitä (esim. tölkistä)
  • 2 dl ananasmehua
  • 1 tl garam masalaa
  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl tuoretta, hienonnettua korianteria
  • 2 dl (turkkilaista tai bulgarian jogurttia)
  • Kuori ja lohko perunat ja hienonna kuoritut sipulit.
  • Höyrytä tai keitä perunat kypsiksi.
  • Hauduta sipulia, inkivääriä ja valkosipulia (sekä chiliä) muutaman minuutin ajan öljyssä paksupohjaisessa kattilassa.
  • Lisää juustokumina, korianteri, paprika, kurkuma ja kikherneet. Hauduta muutama minuutti.
  • Lisää ananasmehu, keitetyt perunat, garam masala ja herneet. Hauduta viitisen minuuttia.
  • Mausta suolalla, sitruunamehulla ja tuoreella korianterilla.

Vinkki:
Voit tarjoata peruna-kikhernecurryn kanssa maustamatonta jogurttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Höystöt ja curryt, Lämpimät lisäkeruoat, Palkokasvit, Peruna, muut tärkkelyskasvit