Peruna-kikhernecurry
Portioner
Ohje
- 500 g perunoita
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl hienonnettua valkosipulinkynttä
- 4 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- (pala tuoretta chiliä)
- 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1 tl korianteria
- 0.5 tl paprikajauhetta
- 0.5 tl kurkumaa
- 4 dl keitettyjä kikherneitä (esim. tölkistä)
- 2 dl ananasmehua
- 1 tl garam masalaa
- 200 g pakasteherneitä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 dl tuoretta, hienonnettua korianteria
- 2 dl (turkkilaista tai bulgarian jogurttia)
- Kuori ja lohko perunat ja hienonna kuoritut sipulit.
- Höyrytä tai keitä perunat kypsiksi.
- Hauduta sipulia, inkivääriä ja valkosipulia (sekä chiliä) muutaman minuutin ajan öljyssä paksupohjaisessa kattilassa.
- Lisää juustokumina, korianteri, paprika, kurkuma ja kikherneet. Hauduta muutama minuutti.
- Lisää ananasmehu, keitetyt perunat, garam masala ja herneet. Hauduta viitisen minuuttia.
- Mausta suolalla, sitruunamehulla ja tuoreella korianterilla.
Vinkki:
Voit tarjoata peruna-kikhernecurryn kanssa maustamatonta jogurttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Höystöt ja curryt, Lämpimät lisäkeruoat, Palkokasvit, Peruna, muut tärkkelyskasvit