Sök efter recept

Peruna-kasvis-lohipannu

Portioner
Ohje
  • 6 kiinteää keitettyä perunaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 iso kelta- tai punasipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 0.5 kukkakaali
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 600 g lohta paksuina viipaleina
  • 0.5 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • Paista kuoritut ja viipaloidut perunat kevyesti pinnoitetulla paistinpannulla ja nosta sivuun, mutta pidä lämpiminä.
  • Leikkaa sipuli lohkoiksi, hienonna valkosipuli ja leikkaa kukkakaali viipaleiksi.
  • Kuullota pannulla sipulilohkot, hienonnetut valkosipulinkynnet ja viipaloitu kukkakaali.
  • Mausta soijakastikkeella ja puolen sitruunan mehulla. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hiljalleen sekoittaen 5 – 7 minuutin ajan. Siirrä sivuun ja pidä lämpimänä.
  • Mausta lohiviipaleet suolalla, mustapippurilla ja lopulla sitruunan mehulla ja paista pannulla kypsiksi.
  • Annostele lautasille perunaa, kukkakaaliseosta ja kalapalat ja tarjoa heti.

Vinkki:
Keitettyjen perunoiden sijaan voit käyttää raakoja perunoita. Paista raa’at perunaviipaleet miedolla lämmöllä öljyssä kypsiksi. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Kala ja äyriäiset, Pannulla paistetut ruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit