Peruna-kasvis-lohipannu
Portioner
Ohje
- 6 kiinteää keitettyä perunaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 iso kelta- tai punasipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 0.5 kukkakaali
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl silputtua persiljaa
- 600 g lohta paksuina viipaleina
- 0.5 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- Paista kuoritut ja viipaloidut perunat kevyesti pinnoitetulla paistinpannulla ja nosta sivuun, mutta pidä lämpiminä.
- Leikkaa sipuli lohkoiksi, hienonna valkosipuli ja leikkaa kukkakaali viipaleiksi.
- Kuullota pannulla sipulilohkot, hienonnetut valkosipulinkynnet ja viipaloitu kukkakaali.
- Mausta soijakastikkeella ja puolen sitruunan mehulla. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hiljalleen sekoittaen 5 – 7 minuutin ajan. Siirrä sivuun ja pidä lämpimänä.
- Mausta lohiviipaleet suolalla, mustapippurilla ja lopulla sitruunan mehulla ja paista pannulla kypsiksi.
- Annostele lautasille perunaa, kukkakaaliseosta ja kalapalat ja tarjoa heti.
Vinkki:
Keitettyjen perunoiden sijaan voit käyttää raakoja perunoita. Paista raa’at perunaviipaleet miedolla lämmöllä öljyssä kypsiksi. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Kala ja äyriäiset, Pannulla paistetut ruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit