Pehmeä perunakeitto
Portioner
Ohje
- 1.5 l vettä
- 2 rkl voita
- 500 g jauhoisia perunoita
- 1 pieni purjo
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl yrttisuolaa
- korianteria
- viherpippuria
- kurkumaa
- 1 dl kermaa
- persiljaa
- Mittaa vesi ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Puhdista, kuori ja paloittele kasvikset. Lisää kasvispalat ja mausteet liemeen ja keitä kypsiksi.
- Nosta reikäkauhalla osa kasviksista pois liemestä ja soseuta ne. Lisää kasvissose, kerma ja persiljasilppu liemeen. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa leivän kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit