Parsakaalivuoka
Portioner
Ohje
- 500 g parsakaalia
- 1 sipuli(a)
- 0.5 tl suolaa
- muutama kierros mustapippuria myllystä
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua meiramia
- 3 munaa
- 6 dl maitoa
- 2 dl juustoraastetta
- (100 g keittokinkkua)
- Leikkaa parsakaalin kukinnot pienemmiksi osiksi ja varret viipaleiksi. Keitä parsakaalia noin 10 minuuttia vedessä ja valuta lävikössä. Hienonna sipuli.
- Levitä voideltuun vuokaan puolet parsakaalista ja sipulisilppu. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria ja meiramisilppua tai pizzamaustetta.
- Jos käytät kinkkua, leikkaa se kuutioiksi ja ripottele sipulien päälle. Levitä pinnalle loput parsakaalit. Vatkaa munat ja maito kevyesti keskenään ja kaada vuokaan.
- Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä ruokaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 35 – 40 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat