Sök efter recept

Parsakaalivuoka

Portioner
Ohje
  • 500 g parsakaalia
  • 1 sipuli(a)
  • 0.5 tl suolaa
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua meiramia
  • 3 munaa
  • 6 dl maitoa
  • 2 dl juustoraastetta
  • (100 g keittokinkkua)
  • Leikkaa parsakaalin kukinnot pienemmiksi osiksi ja varret viipaleiksi. Keitä parsakaalia noin 10 minuuttia vedessä ja valuta lävikössä. Hienonna sipuli.
  • Levitä voideltuun vuokaan puolet parsakaalista ja sipulisilppu. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria ja meiramisilppua tai pizzamaustetta.
  • Jos käytät kinkkua, leikkaa se kuutioiksi ja ripottele sipulien päälle. Levitä pinnalle loput parsakaalit. Vatkaa munat ja maito kevyesti keskenään ja kaada vuokaan.
  • Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä ruokaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 35 – 40 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat