Sök efter recept

Parsakaali-vuohenjuustolasagne

Portioner
Ohje
  • 6 kpl lasagnelevyjä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 200 g tuoretta tai pakasteparsakaalia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl basilikaa
  • 0.5 tl viherpippuria rouheena
Kastike
  • 3 rkl margariinia
  • 0.75 dl vehnäjauhoja
  • 7 dl maitoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.25 tl muskottipähkinää
  • 120 g vuohenjuustoa
Lisäksi
  • 1 dl juustoraastetta pinnalle
  • Jos käytät tuoretta parsakaalia, leikkaa parsakaalin kannat pieniksi paloiksi ja lohko kukinnot pienemmiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä 2 – 3 minuuttia. Valuta. Pakasteparsakaalia ei tarvitse keittää.
  • Hienonna sipulit ja suikaloi kesäkurpitsa. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja mausteet. Hauduta muutama minuutti. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää parsakaalit ja tarkista maku.
  • Valmista maitokastike: Sulata margariini kattilassa, sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 3 – 5 minuttia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja muskotilla. Voitele pieni suorakaiteen muotoinen uunivuoka öljyllä. Levitä vuoan pohjalle kolmannes kasviksista. Laita kasvisten päälle lasagnelevyjä ja niiden päälle kasviksia, maitokastiketta ja vuohenjuusto. Sitten loput lasagnelevyt, loput kasvikset ja maitokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Kypsennä 225 asteessa uunin kaskitasolla noin 30 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät