Palsternakkasalaatti ja jogurtti-chilikastike
Portioner
Ohje
- 3 isoa palsternakkaa
- vettä
- suolaa
- 1 punasipuli(a)
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 0.5 punaista chiliä
- 0.5 sitruunan mehu
- 1 tl hunajaa
- hiven suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl tuoretta korianteria tai ruohosipulia
- Pese, kuori ja leikkaa palsternakat noin 1 cm:n kuutioiksi. Keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 4 – 6 minuuttia. Kokeile kypsyyttä keittämisen aikana. Kuutiot eivät saa olla liian pehmeitä.
- Jäähdytä kuutiot nopeasti kylmän veden alla ja valuta hyvin.
- Kuori ja hienonna punasipuli.
- Valmista kastike. Halkaise chili, poista siemenet ja valkoiset väliseinät, joissa siemenet ovat kiinni ja hienonna malto. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään. Mausta tuoreella ja hienonnetulla yrtillä.
- Yhdistä palsternakkakuutiot, sipuli ja kastike. Anna maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.
- Tarjoa perunasalaatin tapaan lihan, makkaran tai vaikka broilerin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet