Sök efter recept

Palsternakkasalaatti ja jogurtti-chilikastike

Portioner
Ohje
  • 3 isoa palsternakkaa
  • vettä
  • suolaa
  • 1 punasipuli(a)
Kastike
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 0.5 punaista chiliä
  • 0.5 sitruunan mehu
  • 1 tl hunajaa
  • hiven suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tuoretta korianteria tai ruohosipulia
  • Pese, kuori ja leikkaa palsternakat noin 1 cm:n kuutioiksi. Keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 4 – 6 minuuttia. Kokeile kypsyyttä keittämisen aikana. Kuutiot eivät saa olla liian pehmeitä.
  • Jäähdytä kuutiot nopeasti kylmän veden alla ja valuta hyvin.
  • Kuori ja hienonna punasipuli.
  • Valmista kastike. Halkaise chili, poista siemenet ja valkoiset väliseinät, joissa siemenet ovat kiinni ja hienonna malto. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään. Mausta tuoreella ja hienonnetulla yrtillä.
  • Yhdistä palsternakkakuutiot, sipuli ja kastike. Anna maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.
  • Tarjoa perunasalaatin tapaan lihan, makkaran tai vaikka broilerin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet