Palsternakka-omenapeti salviabroilerille
Portioner
Ohje
- 4 palsternakkaa
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 2 omenaa
- 4 broilerin rintaleikettä tai porsaankyljystä
- 0.5 ruukku(a) persiljaa
- 1 dl öljyä
- 1 ruukku(a) salviaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan kuori
- 1.5 tl suolaa
- mustapippuria
- Kuori palsternakat, porkkanat ja sipulit. Leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Leikkaa omenat neljään lohkoon ja poista siemenet. Laita juurekset ja omenat suureen uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.
- Valmista salviakastike. Pese sitruuna hyvin ennen keltaisen kuoren raastamista. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja soseuta vihreäksi kastikkeeksi monitoimikoneen teholeikkurilla tai sauvasekoittimella. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.
- Kaada kastiketta juures- ja omenalohkojen päälle. Sekoita hyvin. Voitele myös broilerin rintaleikkeet kastikkeella. Halutessasi voit ensin ruskistaa ne paistinpannulla. Nosta rintaleikkeet juures- ja omenapedin päälle.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 – 40 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka: