Sök efter recept

Palsternakka-omenapeti salviabroilerille

Palsternakka-omenapeti salviabroilerille
Portioner
Ohje
  • 4 palsternakkaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 2 omenaa
  • 4 broilerin rintaleikettä tai porsaankyljystä
Marinadiin
  • 0.5 ruukku(a) persiljaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 ruukku(a) salviaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan kuori
  • 1.5 tl suolaa
  • mustapippuria
  • Kuori palsternakat, porkkanat ja sipulit. Leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Leikkaa omenat neljään lohkoon ja poista siemenet. Laita juurekset ja omenat suureen uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Valmista salviakastike. Pese sitruuna hyvin ennen keltaisen kuoren raastamista. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja soseuta vihreäksi kastikkeeksi monitoimikoneen teholeikkurilla tai sauvasekoittimella. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.
  • Kaada kastiketta juures- ja omenalohkojen päälle. Sekoita hyvin. Voitele myös broilerin rintaleikkeet kastikkeella. Halutessasi voit ensin ruskistaa ne paistinpannulla. Nosta rintaleikkeet juures- ja omenapedin päälle.
  • Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 – 40 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Broileri ja kalkkuna, Juurekset, Uuni- ja grilliruoat