Paistettua tankoparsaa
Portioner
Ohje
- 500 g tuoretta, vihreää parsaa
- pieni pala tuoretta inkivääriä
- 2 rkl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl paahdettuja mantelilastuja
- raastettua sitruunan kuorta
- Leikkaa parsat noin 4 cm:n pituisiksi paloiksi.
- Kuori ja hienonna tai raasta inkivääriä parin teelusikallisen verran.
- Kuumenna öljy paistin- tai vokkipannulla. Lisää parsa pannulle ja paista koko ajan sekoittaen 4 – 5 minuuttia.
- Lisää inkivääri ja mausta suolalla. Ripottele päälle paahdetut mantelilastut ja raastettua sitruunankuorta.
- Tarjoa leivän kanssa tai kala- tai liharuoan lisäkkeenä. Jos käytät valkoista parsaa, kuori se ja kiehauta 3 – 4 minuuttia ennen paistamista.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Raparperi, parsa, yms, Vegetaariset ohjeet