Paella
Portioner
Ohje
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- rypsi- tai oliiviöljyä
- 3 dl pitkää riisiä
- 6 dl kasvis- tai kanalientä
- ripaus sahramia
- 2 maissintähkää
- 4 tomaattia
- 2 dl herneitä
- 200 g katkarapuja
- 1 prk simpukoita
- 1 sitruunaa
- suolaa
- mustapippuria
- Kuullota laakeassa pannussa öljyssä sipuli ja valkosipuli. Lisää riisi ja kuumenna sekoittelen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sahrami ja lämmitetty kasvis- tai kanaliemi. Peitä kannella ja anna hautua noin 10 minuuttia.
- Kuutioi tomaatit ja leikkaa maissintähkät parin sentin viipaleiksi.
- Lisää tomaatit, maissintähkät ja herneet riisin joukkoon. Jatka hauduttamista, kunnes neste on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää.
- Lisää sulatetut katkaravut ja simpukat aivan lopuksi ja kuumenna ne. Äyriäisiä ei saa keittää, koska ne sitkistyvät.
- Koristele valmis paella sitruunalohkoilla.
Vinkki: Paellaan voi käyttää myös muita kauden kasviksia ja broilerinlihaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vihanneshedelmät