Sök efter recept

Paella

Portioner
Ohje
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • rypsi- tai oliiviöljyä
  • 3 dl pitkää riisiä
  • 6 dl kasvis- tai kanalientä
  • ripaus sahramia
  • 2 maissintähkää
  • 4 tomaattia
  • 2 dl herneitä
  • 200 g katkarapuja
  • 1 prk simpukoita
  • 1 sitruunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Kuullota laakeassa pannussa öljyssä sipuli ja valkosipuli. Lisää riisi ja kuumenna sekoittelen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sahrami ja lämmitetty kasvis- tai kanaliemi. Peitä kannella ja anna hautua noin 10 minuuttia.
  • Kuutioi tomaatit ja leikkaa maissintähkät parin sentin viipaleiksi.
  • Lisää tomaatit, maissintähkät ja herneet riisin joukkoon. Jatka hauduttamista, kunnes neste on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää.
  • Lisää sulatetut katkaravut ja simpukat aivan lopuksi ja kuumenna ne. Äyriäisiä ei saa keittää, koska ne sitkistyvät.
  • Koristele valmis paella sitruunalohkoilla.

Vinkki: Paellaan voi käyttää myös muita kauden kasviksia ja broilerinlihaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit, Vihanneshedelmät