Paahdetut palsternakat
Portioner
Ohje
- 6 kpl tuoretta palsternakkaa
- 0.5 dl rypsiöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 0.5 dl hienoksi jauhettua parmesaanijuustoa
- Kuori palsternakat kuorimaveitsellä ja halkaise ne pituussuuntaan neljään osaan. Paloittele edelleen noin kahdeksan sentin pituisiksi paloiksi.
- Siirrä palsternakkapalat uunivuokaan tai pellille ja pyöräytä joukkoon öljy ja mausteet, lopuksi myös hienojakoinen parmesaaniraaste.
- Paahda 200-asteisessa uunissa kypsiksi ja rapeiksi eli 30 – 45 minuuttia.
Vinkki: Voit kokeilla joskus maustamiseen myös kanelia, neilikkaa tai inkivääriä. Tai voit lisätä mausteeksi timjaminoksia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät