Sök efter recept

Paahdetut palsternakat

Portioner
Ohje
  • 6 kpl tuoretta palsternakkaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0.5 dl hienoksi jauhettua parmesaanijuustoa
  • Kuori palsternakat kuorimaveitsellä ja halkaise ne pituussuuntaan neljään osaan. Paloittele edelleen noin kahdeksan sentin pituisiksi paloiksi.
  • Siirrä palsternakkapalat uunivuokaan tai pellille ja pyöräytä joukkoon öljy ja mausteet, lopuksi myös hienojakoinen parmesaaniraaste.
  • Paahda 200-asteisessa uunissa kypsiksi ja rapeiksi eli 30 – 45 minuuttia.

Vinkki: Voit kokeilla joskus maustamiseen myös kanelia, neilikkaa tai inkivääriä. Tai voit lisätä mausteeksi timjaminoksia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät