Omenasäilyke
Portioner
Ohje
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- 2 dl vettä
- 2.5 dl sokeria
- 1 kanelitanko
- 10 kokonaista neilikkaa
- pala kuivattua inkivääriä
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 kg omenoita
- Yhdistä liemen ainekset keskenään. Keitä lientä 5 minuutin ajan.
- Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Pane lohkotut omenat liemeen ja keitä juuri ja juuri pehmeiksi. Omenat eivät saisi rikkoutua. Kaada säilyke kuumiin tölkkeihin ja sulje tölkit välittömästi.
- Säilytä tölkkejä kylmässä. Omenat ovat valmiita nautittaviksi parin viikon kuluttua. Tarjoa esimerkiksi sianliharuokien kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: