Sök efter recept

Omenasäilyke

Portioner
Ohje
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2.5 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 10 kokonaista neilikkaa
  • pala kuivattua inkivääriä
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 kg omenoita
  • Yhdistä liemen ainekset keskenään. Keitä lientä 5 minuutin ajan.
  • Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Pane lohkotut omenat liemeen ja keitä juuri ja juuri pehmeiksi. Omenat eivät saisi rikkoutua. Kaada säilyke kuumiin tölkkeihin ja sulje tölkit välittömästi.
  • Säilytä tölkkejä kylmässä. Omenat ovat valmiita nautittaviksi parin viikon kuluttua. Tarjoa esimerkiksi sianliharuokien kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet