Omenapizza
Portioner
Taikina
- 1 dl vettä
- 15 g hiivaa
- 0.25 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2.5 dl hiivaleipäjauhoja
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0.5 dl omenasosetta
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 tl vaniljasokeria
- (sokeria)
- 3 omenaa
- 1 rkl (sitruunamehua)
- 50 g (vuohenjuustoa)
- sitruunamelissan- tai mintunlehtiä
- Sekoita vesi ja murusteltu hiiva kulhossa keskenään. Lisää suola, sokeri ja öljy sekä jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Vaivaa taikina tasaiseksi. Taputtele taikina ohueksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota noin 10 minuuttia.
- Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Notkista tuorejuusto lusikalla kulhossa ja sekoita joukkoon omenasose. Mausta inkiväärillä ja vaniljasokerilla. Lisää tarvittaessa sokeria.
- Lohko omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat ja pirskottele pinnalle halutessasi sitruunamehua. Murustele vuohenjuusto, jos käytät sitä.
- Levitä tuorejuustoseos kohonneelle pizzapohjalle. Asettele omenaviipaleet päälle ja ripottele vuohenjuustomuruset pinnalle.
- Kypsennä keskellä uunia noin 10 minuuttia, kunnes pizzan reunat ovat saaneet hiukan väriä.
- Ripottele pinnalle sitruunamelissaa ja tarjoa omenapizza mieluiten haaleana, sillä kuuma omenasose polttaa kielen helposti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: