Omenakiisseli
Portioner
Ohje
- 6 kpl hapahkoa omenaa
- 5 dl vettä
- 0.75 dl sokeria
- 1 pala(a) kanelitankoa
- 2.5 rkl perunajauhoja
- Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Lisää kuoritut, paloitellut omenat ja keitä ne pehmeiksi. Ota kanelitanko pois ja sekoita niin, että omenoiden rakenne rikkoutuu.
- Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauho pieneen tilkkaan kylmää vettä. Kaada suurus liemeen tasaisena nauhana koko ajan rauhallisesti lusikalla sekoittaen.
- Kiehauta kiisseli ja nosta kattila poisliedeltä. Tarjoa jäähdytettynä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Välipalat, pienet syötävät, Vegetaariset ohjeet