Omenakeikauskakku
Portioner
Ohje
- 0.25 dl pullomargariinia
- 0.5 dl fariinisokeria
- 6 omenaa
- 2 munaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 1 dl maitoa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ripaus jauhettua neilikkaa
- ripaus jauhettua inkivääriä
- 1 tl kanelia
- Voitele pienehkö, pyöreä uunivuoka (halkaisija noin 20 cm) niin, että pullomargariinia tulee kunnolla sekä pohjalle että reunoille. Ripottele päälle fariinisokeria.
- Kuumenna 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes sokeri ja rasva ovat sulaneet.
- Taikinaa varten sekoita munat ja sokerit. Lisää öljy ja maito sekoittaen.
- Yhdistä toiseen kulhoon kaikki kuivat ainekset ja lisää nämä munaseokseen vain sen verran sekoittaen, että ainekset yhdistyvät keskenään.
- Poista omenista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä omenalohkot uunivuokaan rasva-fariiniseoksen päälle.
- Kaada taikina omenakerroksen päälle.
- Paista kakkua 200 asteessa 20 – 25 minuuttia, kunnes pinta saa hyvän värin ja reunat hieman irtoavat vuoasta.
- Anna kakun levähtää uunista otettuna viitisen minuuttia ja kumoa se sitten tarjolle.
- Keikauskakku on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä. Lisäksi voit tarjota vaniljakastiketta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: