Sök efter recept

Omenakeikauskakku

Portioner
Ohje
  • 0.25 dl pullomargariinia
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 6 omenaa
Taikina
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus jauhettua neilikkaa
  • ripaus jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • Voitele pienehkö, pyöreä uunivuoka (halkaisija noin 20 cm) niin, että pullomargariinia tulee kunnolla sekä pohjalle että reunoille. Ripottele päälle fariinisokeria.
  • Kuumenna 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes sokeri ja rasva ovat sulaneet.
  • Taikinaa varten sekoita munat ja sokerit. Lisää öljy ja maito sekoittaen.
  • Yhdistä toiseen kulhoon kaikki kuivat ainekset ja lisää nämä munaseokseen vain sen verran sekoittaen, että ainekset yhdistyvät keskenään.
  • Poista omenista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä omenalohkot uunivuokaan rasva-fariiniseoksen päälle.
  • Kaada taikina omenakerroksen päälle.
  • Paista kakkua 200 asteessa 20 – 25 minuuttia, kunnes pinta saa hyvän värin ja reunat hieman irtoavat vuoasta.
  • Anna kakun levähtää uunista otettuna viitisen minuuttia ja kumoa se sitten tarjolle.
  • Keikauskakku on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä. Lisäksi voit tarjota vaniljakastiketta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset