Sök efter recept

Neljän sipulin keitto

Neljän sipulin keitto
Portioner
Ohje
  • 2 isohkoa sipulia
  • 4 salotti- tai ryvässipulia
  • 1 purjo
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä (tai puolet öljyä, puolet voita)
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l vahvaa liha-, kana- tai kasvislientä
  • 2 kokonaista neilikkaa
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • 2 rkl portviiniä tai madeiraa
  • Kuori, puolita ja viipaloi sipulit. Kuullota sipulit tilavassa, paksupohjaisessa kattilassa kuumassa öljytilkassa läpikuultaviksi ruskistamatta.
  • Ripota joukkoon jauhot ja kiehauta sekoitellen. Kaada vähin erin koko ajan sekoittaen mukaan neste. Lisää neilikat, timjami ja pippuria.
  • Hauduta keittoa 40 minuuttia. Mausta portviinillä tai madeiralla ja tarkista maku.

Vinkki:
Voit tarjota lisäksi kuumassa uunissa juustoraasteella kuorrutettuja leipäviipaleita. Nosta ne kuumina keiton pinnalle suoraan lautasille.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Sipulit, Vegetaariset ohjeet