Neljän sipulin keitto
Portioner
Ohje
- 2 isohkoa sipulia
- 4 salotti- tai ryvässipulia
- 1 purjo
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä (tai puolet öljyä, puolet voita)
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 l vahvaa liha-, kana- tai kasvislientä
- 2 kokonaista neilikkaa
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- 2 rkl portviiniä tai madeiraa
- Kuori, puolita ja viipaloi sipulit. Kuullota sipulit tilavassa, paksupohjaisessa kattilassa kuumassa öljytilkassa läpikuultaviksi ruskistamatta.
- Ripota joukkoon jauhot ja kiehauta sekoitellen. Kaada vähin erin koko ajan sekoittaen mukaan neste. Lisää neilikat, timjami ja pippuria.
- Hauduta keittoa 40 minuuttia. Mausta portviinillä tai madeiralla ja tarkista maku.
Vinkki:
Voit tarjota lisäksi kuumassa uunissa juustoraasteella kuorrutettuja leipäviipaleita. Nosta ne kuumina keiton pinnalle suoraan lautasille.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: