Sök efter recept

Nektariinipiirakka

Portioner
Ohje
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 dl pullomargariinia
  • 400 g nektariineja
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokeri -vaahdon joukkoon. Lisää rasva.
  • Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 22 cm).
  • Leikkaa nektariinit ohuiksi lohkoiksi ja asettele taikinan päälle.
  • Paista 175 asteessa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Vinkki:
Voit käyttää piirakkaan nektariinin tilalla persikoita, luumuja tai aprikooseja.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset