Nektariinipiirakka
Portioner
Ohje
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
- 1 dl pullomargariinia
- 400 g nektariineja
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokeri -vaahdon joukkoon. Lisää rasva.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 22 cm).
- Leikkaa nektariinit ohuiksi lohkoiksi ja asettele taikinan päälle.
- Paista 175 asteessa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Vinkki:
Voit käyttää piirakkaan nektariinin tilalla persikoita, luumuja tai aprikooseja.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: