Naurislaatikko
Portioner
Ohje
- 1 kg nauriita
- 5 dl vettä
- 1.5 tl suolaa
- 3 dl maitoa
- 1.75 dl mannasuurimoita
- 2 munaa
- 2 rkl siirappia
- 1 tl inkivääriä
- 0.25 tl muskottipähkinää
- ripaus valkopippuria
- korppujauhoja
- Kuori ja paloittele nauriit. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinliemi talteen ja soseuta nauriit.
- Sekoita mannasuurimot ja maito ja anna suurimoiden turvota noin viiden minuutin ajan. Yhdistä seos naurissoseeseen. Lisää munat, siirappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa notkeudeksi hieman nauriiden keitinlientä.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja painele pintaan kuvioita lusikan pesällä. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
- Paista 150-asteisessa uunissa reilu puolitoista tuntia.
Vinkki: Voit valmistaa samalla ohjeella porkkanalaatikon ilman riisiä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat