Sök efter recept

Naurislaatikko

Portioner
Ohje
  • 1 kg nauriita
  • 5 dl vettä
  • 1.5 tl suolaa
  • 3 dl maitoa
  • 1.75 dl mannasuurimoita
  • 2 munaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl inkivääriä
  • 0.25 tl muskottipähkinää
  • ripaus valkopippuria
  • korppujauhoja
  • Kuori ja paloittele nauriit. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinliemi talteen ja soseuta nauriit.
  • Sekoita mannasuurimot ja maito ja anna suurimoiden turvota noin viiden minuutin ajan. Yhdistä seos naurissoseeseen. Lisää munat, siirappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa notkeudeksi hieman nauriiden keitinlientä.
  • Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja painele pintaan kuvioita lusikan pesällä. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
  • Paista 150-asteisessa uunissa reilu puolitoista tuntia.

Vinkki: Voit valmistaa samalla ohjeella porkkanalaatikon ilman riisiä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat