Mustaherukkainen mantelitorttu
Portioner
Ohje
- 75 g margariinia
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1.5 dl mustaherukoita
- 50 g margariinia
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 100 g mantelijauhetta
- 1 sitruunan raastettu kuori
- Nypi rasva ja jauho-leivinjauheseos murumaiseksi.
- Lisää sekaan loput taikinan aineista ja sekoita hyvin.
- Taputtele taikina torttuvuokaan.
- Vaahdota täytteen rasva ja sokeri.
- Lisää munat koko ajan vatkaten ja lopuksi mantelijauhe ja sitruunankuori.
- Pane peratut mustaherukat piirastaikinalle ja kaada päälle täyteseos.
- Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes torttu on kiinteää.
- Peitä tarvittaessa foliolla.
- Anna vetäytyä ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: