Sök efter recept

Mustaherukkainen mantelitorttu

Portioner
Ohje
  • 75 g margariinia
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
Täyte
  • 1.5 dl mustaherukoita
  • 50 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 100 g mantelijauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • Nypi rasva ja jauho-leivinjauheseos murumaiseksi.
  • Lisää sekaan loput taikinan aineista ja sekoita hyvin.
  • Taputtele taikina torttuvuokaan.
  • Vaahdota täytteen rasva ja sokeri.
  • Lisää munat koko ajan vatkaten ja lopuksi mantelijauhe ja sitruunankuori.
  • Pane peratut mustaherukat piirastaikinalle ja kaada päälle täyteseos.
  • Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 25 minuuttia, kunnes torttu on kiinteää.
  • Peitä tarvittaessa foliolla.
  • Anna vetäytyä ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat