Mustaherukka-vadelmasorbetti
Portioner
Ohje
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 0.5 l mustaherukoita
- 0.5 l vadelmia
- 2 rkl (marjalikööriä)
- 2 valkuaista
- Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.
- Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja vadelmat puristamalla ne siivilän läpi mustaherukoiden sekaan. Jos sinua ei haittaa vadelmien siemenet, voit soseuttaa ne herukoiden kanssa yhtä aikaa.
- Sekoita sokeriliemi ja marjasose keskenään ja mausta halutessasi liköörillä. Vatkaa valkuaiset kevyesti vaahdoksi ja sekoita marjasoseen joukkoon. Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista koneen ohjeen mukaan sorbetiksi. Jos et nauti sorbettia heti, kauho se pakastusrasiaan.
- Jos et omista jäätelökonetta, kaada seos pyöreäpohjaiseen kannelliseen kulhoon ja laita pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Ota seos pois pakastimesta ja vatkaa voimakkaasti tukevalla vatkaimella. Laita takaisin pakastimeen. Toista vatkaaminen 3–4 kertaa, kunnes jätät sorbetin jäätymään loppuun.
- Ota sorbetista kuumalla vedellä lämmitetyllä lusikalla paloja tarjoiluastiaan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: