Sök efter recept

Munakoisorullat ja tomaattikastike

Portioner
Ohje
  • 2 isoa munakoisoa
Kastike
  • 750 g tomaatteja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 chili
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa
  • pippuria
Täyte
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 4 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 ruukku(a) persiljaa
  • 1 ruukku(a) basilikaa
  • 200 g mozzarellajuustoa
  • Leikkaa munakoisot pituussuunnassa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa viipaleet ja anna suolan vaikuttaa kastikkeen teon ajan.
  • Tomaattikastiketta varten kalttaa ja kuutioi tomaatit.
  • Kuori ja pilko sipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna malto.
  • Kuumenna öljy ja kuullota sipulit. Lisää kuutioidut tomaatit, chili, valkoviini, suola ja pippuri. Anna kastikkeen kiehua kokoon. Valmista yrttimaustetahna. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  • Kuumenna öljy ja paista valkosipuli öljyssä kevyesti korppujauhojen kanssa. Anna jäähtyä.
  • Hienonna persilja ja basilika. Lisää korppujauhojen joukkoon pilkotut yrtit, parmesaanijuustoraaste, suola ja pippuri.
  • Huuhtele munakoisoviipaleet ja kuivaa talouspaperilla. Paahda munakoisoviipaleita 250 asteessa nelisen minuuttia.
  • Viipaloi mozzarellajuusto. Levitä yrttimaustetahnaa munakoisoviipaleille, lisää mozzarella ja rullaa munakoisoviipale. Kiinnitä tarvittaessa hammastikulla.
  • Lado munakoisorullat uunivuokaan, kaada päälle tomaattikastike ja kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia.
  • Tarjoa munakoisorullat paistetun kalan tai lihan lisäkkeenä tai alkupalana.

Vinkki:
Voit valmistaa rullat etukäteen valmiiksi ja lämmittää ennen tarjoilua.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti