Munakoisorullat ja tomaattikastike
Portioner
Ohje
- 2 isoa munakoisoa
- 750 g tomaatteja
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 0.5 chili
- 2 rkl öljyä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- suolaa
- pippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- öljyä
- 3 rkl korppujauhoja
- 4 rkl raastettua parmesaanijuustoa
- suolaa
- pippuria
- 1 ruukku(a) persiljaa
- 1 ruukku(a) basilikaa
- 200 g mozzarellajuustoa
- Leikkaa munakoisot pituussuunnassa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa viipaleet ja anna suolan vaikuttaa kastikkeen teon ajan.
- Tomaattikastiketta varten kalttaa ja kuutioi tomaatit.
- Kuori ja pilko sipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna malto.
- Kuumenna öljy ja kuullota sipulit. Lisää kuutioidut tomaatit, chili, valkoviini, suola ja pippuri. Anna kastikkeen kiehua kokoon. Valmista yrttimaustetahna. Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Kuumenna öljy ja paista valkosipuli öljyssä kevyesti korppujauhojen kanssa. Anna jäähtyä.
- Hienonna persilja ja basilika. Lisää korppujauhojen joukkoon pilkotut yrtit, parmesaanijuustoraaste, suola ja pippuri.
- Huuhtele munakoisoviipaleet ja kuivaa talouspaperilla. Paahda munakoisoviipaleita 250 asteessa nelisen minuuttia.
- Viipaloi mozzarellajuusto. Levitä yrttimaustetahnaa munakoisoviipaleille, lisää mozzarella ja rullaa munakoisoviipale. Kiinnitä tarvittaessa hammastikulla.
- Lado munakoisorullat uunivuokaan, kaada päälle tomaattikastike ja kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia.
- Tarjoa munakoisorullat paistetun kalan tai lihan lisäkkeenä tai alkupalana.
Vinkki:
Voit valmistaa rullat etukäteen valmiiksi ja lämmittää ennen tarjoilua.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti