Sök efter recept

Mehevä, omenainen vuokakakku

Portioner
Taikina
  • 4 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0.75 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 1.2 kg (kotimaisia) omenia
  • 0.5 dl (vaaleaa) siirappia
  • 0.5 dl juoksevaa margariinia
  • 1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
  • 1.5 tl kanelia
Lisäksi
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 0.5 dl maitoa tai omenamehua (kostutukseen)
  • 1 tl vaniljasokeria (kostutukseen)
  • manteli- tai pähkinärouhetta
  • Pohjan ja omenatäytteen voit valmistaa jo kakun kokoamista edeltävänä päivänä. Varsinkin omenatäytteen on hyvä antaa kunnolla jäähtyä.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähin erin siivilän läpi munavaahtoon puuhaarukalla sekoittaen.
  • Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada taikina päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  • Paista 225-asteisessa uunissa 6 – 8 minuuttia.
  • Kumoa kakkulevy sokeroidun leivinpaperin päälle.
  • Omenatäytettä varten poista omenista siemenkodat ja lohko omenat uuninkestävään, voideltuun vuokaan. Lisää siirappia, juoksevaa margariinia, manteli- tai pähkinärouhetta sekä kanelia ja sekoita. Kypsennä seosta 175-asteisessa uunissa 20 – 30 minuuttia ja siirrä jäähtymään.
  • Vaahdota vaniljakastike ja mausta halutessasi kanelilla ja/tai calvadoksella.
  • Kokoa kakku suorakaiteen muotoiseen, reunalliseen tarjoiluastiaan kerroksittain:
  • Leikkaa pohjalle vuoan kokoinen pala kakkulevystä. Kostuta se vaniljamaidolla tai vanilja-omenamehulla.
  • Lisää päälle kerros omenatäytettä ja vaniljakastikevaahtoa. Jatka kerroksia samaan tapaan. Jätä päällimmäiseksi kakkulevy ja päällystä se vaniljakastikevaahdolla. Ripota pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta.
  • Anna vuokakakun vetäytyä jääkaapissa ainakin parin tunnin ajan. Tarjoa kakku suoraan vuoastaan, josta kukin voi nostella sitä lautaselleen lastan tai lusikan ja haarukan avulla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset