Mehevä, omenainen vuokakakku
Portioner
Taikina
- 4 munaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0.75 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1.2 kg (kotimaisia) omenia
- 0.5 dl (vaaleaa) siirappia
- 0.5 dl juoksevaa margariinia
- 1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
- 1.5 tl kanelia
- 2.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 0.5 dl maitoa tai omenamehua (kostutukseen)
- 1 tl vaniljasokeria (kostutukseen)
- manteli- tai pähkinärouhetta
- Pohjan ja omenatäytteen voit valmistaa jo kakun kokoamista edeltävänä päivänä. Varsinkin omenatäytteen on hyvä antaa kunnolla jäähtyä.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähin erin siivilän läpi munavaahtoon puuhaarukalla sekoittaen.
- Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada taikina päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista 225-asteisessa uunissa 6 – 8 minuuttia.
- Kumoa kakkulevy sokeroidun leivinpaperin päälle.
- Omenatäytettä varten poista omenista siemenkodat ja lohko omenat uuninkestävään, voideltuun vuokaan. Lisää siirappia, juoksevaa margariinia, manteli- tai pähkinärouhetta sekä kanelia ja sekoita. Kypsennä seosta 175-asteisessa uunissa 20 – 30 minuuttia ja siirrä jäähtymään.
- Vaahdota vaniljakastike ja mausta halutessasi kanelilla ja/tai calvadoksella.
- Kokoa kakku suorakaiteen muotoiseen, reunalliseen tarjoiluastiaan kerroksittain:
- Leikkaa pohjalle vuoan kokoinen pala kakkulevystä. Kostuta se vaniljamaidolla tai vanilja-omenamehulla.
- Lisää päälle kerros omenatäytettä ja vaniljakastikevaahtoa. Jatka kerroksia samaan tapaan. Jätä päällimmäiseksi kakkulevy ja päällystä se vaniljakastikevaahdolla. Ripota pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta.
- Anna vuokakakun vetäytyä jääkaapissa ainakin parin tunnin ajan. Tarjoa kakku suoraan vuoastaan, josta kukin voi nostella sitä lautaselleen lastan tai lusikan ja haarukan avulla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: