Mehevä ja maukas kasvislaatikko
Portioner
Ohje
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 0.5 selleriä
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynttä
- 200 g siitakesieniä
- 3 rkl rypsiöljyä
- suolaa
- maustepippuria
- 150 g hapankaalia
- rouhittua katajanmarjaa
- 1 ruukku(a) persiljaa
- 4 dl maitoa
- 150 g sulatejuustoa
- Kuori ja raasta juurekset. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele sienet. Kuullota nämä ainekset öljytilkassa pannulla. Mausta suolalla, maustepippurilla ja katajanmarjoilla.
- Kuumenna maito kattilassa ja lisää sulatejuusto. Kuumenna sekoitellen, kunnes juusto on sulanut.
- Hienonna persilja. Valuta hapankaali. Sekoita molemmat kuullotettuihin kasviksiin.
- Siirrä kasvikset voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle sulatejuusto-maitoseos.
- Kypsennä kasvislaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Sienet, Uuni- ja grilliruoat