Sök efter recept

Mausteiset lanttusuikaleet

Portioner
Ohje
  • 1 kg lanttua
  • vettä keittämiseen
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • ripaus inkivääriä
  • muutama kierros valkopippuria myllystä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • suolaa
  • 1 tlk (ranskankermaa)
  • Leikkaa lanttu mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi tai suikaloi se monitoimikoneen karkeammalla raasteterällä. Voit leikata lanttusuikaleet vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan keittämistä.
  • Keitä lanttusuikaleita vedessä 25 – 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta vesi pois. Mausta lanttusuikaleet. Lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa.
  • Suikaloi lanttua, porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa sekä sipulia. Valmista ja mausta samalla tavalla kuin edellisen ohjeen lanttusuikaleet.

Vinkki:
Lanttujen tapaan voit valmistaa myös mausteisen juuressekoituksen.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Vegetaariset ohjeet