Mausteiset lanttusuikaleet
Portioner
Ohje
- 1 kg lanttua
- vettä keittämiseen
- 1 tl pomeranssinkuorta
- ripaus inkivääriä
- muutama kierros valkopippuria myllystä
- 1 rkl soijakastiketta
- suolaa
- 1 tlk (ranskankermaa)
- Leikkaa lanttu mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi tai suikaloi se monitoimikoneen karkeammalla raasteterällä. Voit leikata lanttusuikaleet vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan keittämistä.
- Keitä lanttusuikaleita vedessä 25 – 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta vesi pois. Mausta lanttusuikaleet. Lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa.
- Suikaloi lanttua, porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa sekä sipulia. Valmista ja mausta samalla tavalla kuin edellisen ohjeen lanttusuikaleet.
Vinkki:
Lanttujen tapaan voit valmistaa myös mausteisen juuressekoituksen.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Vegetaariset ohjeet