Maukas porkkanalaatikko
Portioner
Ohje
- 1 kg porkkanoita
- vettä ja appelsiinimehua
- riisipuuroa tehtynä litraan maitoa
- 2 munaa
- ripaus muskottia
- 1 tl suolaa
- 0.25 tl valkopippuria
- 2 rkl siirappia tai hunajaa
- korppujauhetta
- voi- tai margariininokareita
- Kuori ja paloittele porkkanat kattilaan. Lisää kiehuvaa vettä ja appelsiinimehua juuri ja juuri peitoksi asti. Suurimman osan vedestä voit korvata appelsiinimehulla, josta porkkana saa lisäaromia. Keitä porkkanat kypsiksi, valuta ja soseuta.
- Keitä riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita porkkanasose puuroon.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää porkkana-riisipuuroseokseen, samoin mausteet ja siirappi tai hunaja. Tarkista maku.
- Kaada seos voideltuihin uunivuokiin. Tasoita pinnat ja tee niihin kuvioita lusikan pesällä. Ripottele pintaan korppujauhetta ja lisää muutamia voi- tai margariininokareita.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat