Sök efter recept

Marjaisa sitruunapiirakka

Portioner
Taikina
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g margariinia
  • 1 rkl vettä
Täyte
  • 2 sitruunaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 4 rkl maissitärkkelystä
  • 3 keltuaista
  • 1 rkl margariinia
  • 1 l vadelmia
  • Sekoita jauhot ja sokeri ja nypi joukkoon margariini. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  • Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 15 – 18 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.
  • Raasta huolellisesti pestyn, mielellään luomusitruunan sitruunan kuori hienoksi raasteeksi.
  • Purista kummastakin sitruunasta mehu. Sekoita kattilassa sitruunanmehu, maito, tomusokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset. Kuumenna nestettä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.
  • Ota kattila liedeltä. Lisää kiisseliin margariini ja sitruunankuoriraaste voimakkaasti vatkaten. Anna jäähtyä.
  • Levitä kiisseli paistetulle piirakkapohjalle ja koristele vadelmilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat