Marjaisa sitruunapiirakka
Portioner
Taikina
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 100 g margariinia
- 1 rkl vettä
- 2 sitruunaa
- 3 dl maitoa
- 1 dl tomusokeria
- 4 rkl maissitärkkelystä
- 3 keltuaista
- 1 rkl margariinia
- 1 l vadelmia
- Sekoita jauhot ja sokeri ja nypi joukkoon margariini. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 15 – 18 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.
- Raasta huolellisesti pestyn, mielellään luomusitruunan sitruunan kuori hienoksi raasteeksi.
- Purista kummastakin sitruunasta mehu. Sekoita kattilassa sitruunanmehu, maito, tomusokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset. Kuumenna nestettä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.
- Ota kattila liedeltä. Lisää kiisseliin margariini ja sitruunankuoriraaste voimakkaasti vatkaten. Anna jäähtyä.
- Levitä kiisseli paistetulle piirakkapohjalle ja koristele vadelmilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat