Marinoitu varhaisvihannessalaatti
Portioner
Ohje
- 1 nippu(a) varhaisporkkanoita
- 0.5 nippu(a) varhaissipulia
- 1 nippu(a) retiisejä
- 1 rasia tuoreita herkkusieniä
- 0.5 dl öljyä
- 0.5 dl hunaja-omenaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 10 tuoretta, hienonnettua basilikanlehteä
- muutama kierros mustapippuria myllystä
- 0.5 tl aromisuolaa
- Leikkaa porkkanat, sipulit, retiisit ja herkkusienet ohuiksi viipaleiksi.
- Kypsennä porkkanaviipaleita minuutin ajan mikrossa tai kaksi minuuttia pienessä vesitilkassa kattilassa liedellä.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Asettele kasvikset omiin ryhmiinsä vadille ja kaada päälle marinadi. Anna maustua kylmässä tunnista kahteen tuntia.
- Koristele salaatti ennen tarjoilua tuoreilla basilikanlehdillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vegetaariset ohjeet