Marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti
Portioner
Ohje
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 250 g pieniä mozzarellapalloja
- 100 g tummia (kalamata)oliiveja
- 0.5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl valkoista balsamicoa
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 kpl hienonnettu valkosipulinkynsi
- tilkka juoksevaa hunajaa
- 0.5 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 0.5 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
- Huuhtele ja kuivaa tomaatit. Voit käyttää ne joko kokonaisina, jos ne ovat hyvin pieniä tai puolittaa ne. Valuta oliivit.
- Mittaa marinadin ainekset kulhon pohjalle ja sekoita huolellisesti. Kääntele marinadiin tomaatit, juustopalloset ja oliivit kevyesti käännellen.
- Anna salaatin maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen tarjoamista.
Vinkki:
Tämä salaatti sopii erinomaisesti noutopöytätarjoiluun isollekin joukolle.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti