Sök efter recept

Marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti

Marinoitu tomaatti-mozzarellasalaatti
Portioner
Ohje
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 250 g pieniä mozzarellapalloja
  • 100 g tummia (kalamata)oliiveja
Marinadiin
  • 0.5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl valkoista balsamicoa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kpl hienonnettu valkosipulinkynsi
  • tilkka juoksevaa hunajaa
  • 0.5 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 0.5 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • Huuhtele ja kuivaa tomaatit. Voit käyttää ne joko kokonaisina, jos ne ovat hyvin pieniä tai puolittaa ne. Valuta oliivit.
  • Mittaa marinadin ainekset kulhon pohjalle ja sekoita huolellisesti. Kääntele marinadiin tomaatit, juustopalloset ja oliivit kevyesti käännellen.
  • Anna salaatin maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen tarjoamista.

Vinkki:
Tämä salaatti sopii erinomaisesti noutopöytätarjoiluun isollekin joukolle.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti