Marinoitu punajuurisalaatti
Portioner
Ohje
- 5 pienehköä keitettyä punajuurta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl (vaaleaa) balsamicoa
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 rkl seesaminsiemeniä
- 1 tl gourmetsuolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 pieni punasipuli
- pieniä salaatinlehtiä (esim. rucolaa, mangoldinlehtiä, tahtsaita, ruukkusalaattia)
- basilikanlehtiä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa
- pippuria
- parmesaanilastuja
- Keitä, kuori ja suikaloi punajuuret esim. vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä.
- Sekoita öljy, balsamico ja sitruunamehu keskenään ja valele seos punajuurille.
- Anna punajuurisuikaleiden marinoitua muutaman tunnin ajan tai vaikka seuraavaan päivään. Lisää seesaminsiemenet.
- Asettele maustuneet juuressuikaleet lautasille renkaan muotoon. Mausta kevyesti hiutalesuolalla ja pippurilla.
- Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Sekoita tilkka öljyä ja sitruunamehua sekä ripaus suolaa ja pippuria kulhoon ja pyöräytä salaatinlehdet kastikkeessa. Kuori ja hienonna pieni punasipuli ja lisää basilikanlehtien kanssa salaattiin.
- Nostele salaattiseosta punajuurirenkaiden sisään lautasille.
- Vuole parmesaanista lautasille ohuita lastuja esim. juustohöylän avulla.
- Tarjoa lisäksi maalaishiivaleipää.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet