Sök efter recept

Marinoitu punajuurisalaatti

Marinoitu punajuurisalaatti
Portioner
Ohje
  • 5 pienehköä keitettyä punajuurta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl (vaaleaa) balsamicoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 tl gourmetsuolaa
  • mustapippuria myllystä
Lisäksi
  • 1 pieni punasipuli
  • pieniä salaatinlehtiä (esim. rucolaa, mangoldinlehtiä, tahtsaita, ruukkusalaattia)
  • basilikanlehtiä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria
  • parmesaanilastuja
  • Keitä, kuori ja suikaloi punajuuret esim. vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä.
  • Sekoita öljy, balsamico ja sitruunamehu keskenään ja valele seos punajuurille.
  • Anna punajuurisuikaleiden marinoitua muutaman tunnin ajan tai vaikka seuraavaan päivään. Lisää seesaminsiemenet.
  • Asettele maustuneet juuressuikaleet lautasille renkaan muotoon. Mausta kevyesti hiutalesuolalla ja pippurilla.
  • Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Sekoita tilkka öljyä ja sitruunamehua sekä ripaus suolaa ja pippuria kulhoon ja pyöräytä salaatinlehdet kastikkeessa. Kuori ja hienonna pieni punasipuli ja lisää basilikanlehtien kanssa salaattiin.
  • Nostele salaattiseosta punajuurirenkaiden sisään lautasille.
  • Vuole parmesaanista lautasille ohuita lastuja esim. juustohöylän avulla.
  • Tarjoa lisäksi maalaishiivaleipää.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet