Marinoitu parsakaali
Portioner
Ohje
- 500 g parsakaalia
- vettä
- suolaa
- 4 rkl öljyä
- 4 tl balsamietikkaa
- 4 tl vettä
- 1 tl ranskalaista sinappia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 pieni salottisipuli hienonnettuna
- 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
- Sekoita marinadin ainekset. Pilko parsakaali samankokoisiksi paloiksi. Keitä parsakaalia miedosti suolatussa vedessä 3 – 4 minuuttia. Jätä parsakaali vähän kovaksi.
- Nosta parsakaalit reikäkauhalla tarjoiluastiaan ja kaada marinadi kaalien päälle. Sekoita ja anna marinoitua vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.
- Marinoitu parsakaali sopii esimerkiksi paistetun kalan kanssa. Jos kiehautat parsakaalia vain vähän sopii se marinoituna erinomaisesti myös salaatin joukkoon.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet