Marinoidut kasvikset
Portioner
Ohje
- 1 kg kauden kasviksia valinnan mukaan: esim. juureksia, kukka- ja parsakaalia
- 0.5 dl valkoviinietikkaa
- 0.5 dl sitruunamehua
- 2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- ripaus sokeria tai tilkka hunajaa
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia tai esim. persiljaa
- Kuori ja kypsennä kasvikset napakan kypsiksi. Voit höyryttää tai keittää. Kesäkurpitsaa, paprikaa tai kurkkua ei tarvitse kypsentää, mutta voit paahtaa ne kevyesti grillissä.
- Sekoita marinadin ainekset ja anna reiluiksi paloiksi lohkottujen kasvisten marinoitua vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet