Sök efter recept

Marinoidut kasvikset

Portioner
Ohje
  • 1 kg kauden kasviksia valinnan mukaan: esim. juureksia, kukka- ja parsakaalia
Marinadiin
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • ripaus sokeria tai tilkka hunajaa
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia tai esim. persiljaa
  • Kuori ja kypsennä kasvikset napakan kypsiksi. Voit höyryttää tai keittää. Kesäkurpitsaa, paprikaa tai kurkkua ei tarvitse kypsentää, mutta voit paahtaa ne kevyesti grillissä.
  • Sekoita marinadin ainekset ja anna reiluiksi paloiksi lohkottujen kasvisten marinoitua vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet